Monday, August 22, 2011

Manja dan ayah..

Assalamualaikum..

Semalam aku melepak kat  rumah sepupu aku kat Putrajaya atas arahan mak aku meminta aku hantar bubur lambuk kat rumah maklong n rumah sepupu.,pukul 12malam baru aku balik rumah.kemane lagi aku nak pergi kalau tak ke rumah sepupuku tu.hehe.alang2 berbuka puasa sekali.best sangat layan karenah iman,.pandai iman men acah2 dengan aku.dan memang aku suka bdk2 mcm ginih hehe.geram2.manjenyer die..

ni iman time kecikk laaa..hehe..yang belakang tu kakak angkat die kot`
Sebut pasal manje ni,aku ni jugak kene tempias manja xkire la mana2 pon termasuk jiran2.huh dari zaman uitm pon kawan2 aku sengaje ejek aku "baby" .mungkin diorang tengok cara aku.aku ni memang sensitif abes.huh.tapi sekarang dah boleh kawal haha.dan secara jujur memang aku rapat lah dengan ayah aku.sejak dari dulu lagipun.memang adik beradik aku pun tak nafikan yang aku lebih rapat dengan ayah.aku pon xtau la manja ni macam ne ek?gedik2 ker?aku tak gedik pon kannn...eh serius! xgedik.

tapi kang kalo aku cakap aku ni  sandar2 bahu kat ayah aku.baring atas riba ayah aku comfirm kene tag manja.padahal memang dari kecik macam tu sampai lah sekarang,ayah aku dok depan tv jer aku dah start nak baring2 atas riba  dah sebab aku malas nak amek bantal haha.sofa plak memang abg aku dah landing awal2.huhu kuku pon ayah aku potong kan.bilik pun ayah aku kemaskan.(sebab ayah tak suka bilik sepah, sepah sikit jer ayah dah start dah)memang ayah tak suke kecah2 ni.baru nak kemas ayah dah kemaskan huh.buah pon ayah tolong kupaskan.selagi tak kupas selagi tu lah kami tak makan.perhh semua benda aku nak cerita.tapi itulah kenyataannya.

sekarang aku rasa kalau orang nak panggil aku manja pon bialah.sebab dia ayah aku yang menjaga aku dari kecik termasuk mama hehe.bialah kan aku nak manja dengan ayah.actually memang aku rapat dengan ayah.apa sahaja cerita aku ayah dengar termasuk lelaki yang kawan dengan aku.

sampai ayah asik tanya "tengah2  malam abah selalu dengar handphone ko asik berbunyi jer,sapa yang call tu?"..errr...terpaksa pusing2 dan aku menjawab "alarm handphone tu bah" haha amek kau.kalau ada yang terase mintak maap ae.hehe

Dan atas permintaan ayah,kali ni raya pertama kami semua beraya kat kajang jer,ayah nak beraya kat rumah sendiri lagipun sibuk dengan persiapan adik aku nak ke Sarawak,sebab dpt tawaran belajar kat unimas.so semua akan ke sarawak lagi 2 minggu.aku jer tak pergi..keje! huh..dan raya ke2 baru aku kat muar raya dengan atok pulakk.

daaaa~


p/s : comfirm mak aku masak juadah raya yang banyak nanti~aku mangsanya~hehe~tak sabarnya~




2 comments:

  1. haha.xde la.da mmg mcm tu.tp mcm mana pun ttp hormatkan ayah:)

    ReplyDelete