Thursday, June 2, 2011

Jangan pernah berhenti


Kita pernah mencuba untuk menjadi yang terbaik… akan tetapi aku tak rasa yang terbaik tu datang daripada diri kita sendiri… semua manusia berfikir yang mereka dah bagi yang terbaik untuk hidup mereka.. akan tetapi berapa sejauh mana pencapaian tu..

At the end of the day, patah semangat… dan melepaskan apa yang sepatutnya adalah milik kita sendiri… semua tu sebab nak puaskan hati semua pihak.. macam yang diri kau tu tak perlu di puaskan.. 

aku penah dengar cerita pasal ketam… bukan macam mana ketam tu ajar anak dia berjalan.. tapi cerita pasal ketam kat dalam bakul… bila ada seko ketam yang cuba panjat keluar…
Ketam2 yang lain akan cuba tarik ketam yang cuba untuk keluar tu.. supaya mereka kekal bersama2.. dalam bakul 2… konsepnya sangat mudah.. bakul tu masalah.. dan ketam tu adalah diri kita semua… bila ada yang ingin cuba untuk berubah.. yang lain akan cuba untuk menjatuhkan supaya dia akan jadi sama mcm mereka.. kekal dalam masalah tu… dan akhirnya… kekal lah selamamnya kat dalam bakul tu… 

aku rasa  “don't be afraid to change, you might lose something good but you might  gain something even better”... 

 mungkin ayat ni boleh d gunakan kot.. aku bukan ahli sasterawan.. yang ada bnyak ayat extravaganza.. Yang mampu untuk bg semangat kat semua orang.. hahaha.. yang penting selagi kita cuba untuk puaskan hati semua pihak.. bermakna ko sebenarnya membuat cubaan untuk bunuh diri..

No comments:

Post a Comment